Açıklama
Öğütülmüş Haşhaş 500 g Haşhaş Ezmesi, Haşhaş sıcak iklimler de yağış alan bölgeler de yetişen bir bitki türüdür. Türkiye’ de en çok Ege bölgesinde yetişir. Haşhaş kontrollü bir şekilde izin verilen yerlerde yetişir. Çünkü bazı haşhaş türlerinden uyuşturucu yapılmaktadır. Haşhaşı mutfaklarımızda çok kullanırız. Haşhaşın tohumu, ezmesi ve yaprağı mutfaklarımızda kullanılır. Ama çoğunlukla haşhaş ezmesi kullanılır. Haşhaş ezmesi, haşhaş tohumunun kavrulup iyice ezilmesi ile elde edilir. Haşhaş ezmesi her yerde kullanılır.Özellikle hamur işlerinde çok fazla kullanılmaktadır. Çöreklerde, böreklerde, poğaçalarda ve mayalı bir çok hamur işlerinde ve daha bir çok yerde kullanılır.Haşhaş ezmesi tam bir şifa kaynağıdır ve insan vücudu için birçok faydası bulunmaktadır. Haşhaş ezmesi tek başına sade olarak yendiği gibi, yinede en çok hamur işlerinde kullanılır. Biz haşhaş ezmesinin nasıl kullanıldığını ve faydasını öğrenelim. Haşhaş ezmesi nasıl kullanılır? Haşhaş ezmesi tıpkı tahin pekmez gibi sabah kahvaltılarında tüketilir. İki kaşık haşhaş ezmesine biraz toz şeker ve sıvı yağ katılarak, ekmeğin üzerine sürülerek yenir. Bunu reçelle de deneyebilirsiniz. Haşhaş ezmesini başka bir şekilde tüketmek isterseniz. Hamur mayalayıp, haşhaş ezmesini biraz sıvı yağ ile açın. Sonra mayalı hamuru oklava ile açalım. Biraz hamuru incelttikten sonra üzerine haşhaş ezmesini sürelim. Biraz dövülmüş ceviz atıp, bir ucundan tutarak kıvıralım. Rulo şekli verip fırına sürelim. Dilimleyerek çayla afiyetle yiyelim. Haşhaş ezmesinin faydaları Haşhaş günümüzde birçok ağrı kesici ilacın ham maddesi olarak kullanılır.
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.